top of page
laptop

GOOGLE ADS

Google AdWords, Google hirdetés vagy az új módGoogle Ads a PPC (Pay-Per-Click) hirdetés internetes formája, amely ma a leghatékonyabb hirdetési formák közé tartozik.

Google AdWords, Google hirdetés vagy az új módszerGoogle Ads a PPC (Pay-Per-Click) hirdetés internetes formája, amely ma a leghatékonyabb hirdetési formák közé tartozik.

A Google Ads szolgáltatásban létrehozott hirdetések megjelennek a keresési eredmények között  az első 4 helyen, és az utolsó helyen is. Ez azt jelenti, hogy a Google hirdetések az organikus keresési eredmények felett és alatt jelennek meg. Azonban tapasztalatból tudjuk, hogy az első 4 hirdetésre érkezik a legtöbb kattintás. Átkattintási arányuk általában a következő:

 • 1. pozíció = 30%

 • 2. pozíció = 14%

 • 3. pozíció = 9%

 • 4. pozíció = 6%

A megadott CTR értékek csak tájékoztató jellegűek. Elsősorban az összefüggések feltárásával foglalkoztunk a hirdetés pozíciója a keresésben VS a hirdetés átkattintási aránya.

 A Google-hirdetés előnyei
 • Hatékonyság– csak azokért a látogatókért fizet, akik a hirdetésére kattintanak.

 • Sebesség– a kampány 3 percen belül elindítható vagy leállítható.

 • Elérhetőség- Mivel a Google nem határoz meg minimális jóváírást, amelyet a kampány megkezdése előtt meg kell vásárolni, a hirdetés kis- és nagyvállalatok számára egyaránt elérhető.

 • Szabályozás– a médiaköltségvetés az Ön igényei szerint szabályozható. Ismét nincs korlát.

 • Reklámcélzás – ország, nyelv, idő, eszköz stb. szerint.

 • Hirdetés szövege – nagyon gyorsan lehet változtatni és rugalmasan reagálni a vállalkozásában újonnan kialakult helyzetre.

 • Mérhetőség- lehetőség a hirdetési elérhetőség nagyon pontos mérésére (kattintások száma, vásárlások száma, elküldött űrlapok száma stb.)

HOGYAN MŰKÖDIK A GOOGLE HIRDETÉS

Mivel sok hirdető van, és a hirdetési hely is korlátozott, a Google keresőjében minden kereséskor egy aukció zajlik, ahol a legmagasabb ajánlat nyer, azonban nem a maximális kattintásonkénti ár az egyetlen tényező, amely befolyásolja a hirdetés eredményét. árverés.

A hirdetés pozíciójának kiszámítása két tényezőtől függ:

 • A maximális ár, amelyet hajlandó fizetni, ha valaki rákattint a hirdetésére.

 • Minőségi pontszám.

Mitől függ a minőségi pontszám?
 • a hirdetés várható átkattintási aránya (CTR)

 • a hirdetés relevanciája (különösen a kulcsszavak használata a hirdetés szövegében)

 • tapasztalat a céloldallal (pl. mi a céloldal visszafordulási aránya)

Példa egy hirdetés rangjának kiszámítására a fizetett Google Ads hirdetésekben
google ppc
google ppc
meeting

MENNYIBE KERÜL EGY KATTINTÁS?

Tényleges CPC = (versenytárs hirdetés értékelése / minőségi pontszám) + 0,01 €

A gyakorlatból azonban azt mondhatjuk, hogy a szlovák piacon a kattintásonkénti ár átlagos versenyképes feltételek mellett 0,3 és 1,00 euró között mozog. A rendkívül versenyképes feltételek több euróba is kerülhetnek. Ez azonban különösen igaz a rendkívül versenyképes iparágakban, például a biztosításban és a bankszektorban.

data
Mikor érdemes használni a Google AdWords szolgáltatást?

Merjük kijelenteni, hogy nagyon kevés olyan eset van, amikor nem ajánljuk a Google AdWords-t, különösen, ha keresési kampányokról beszélünk.

A Google AdWords lehet a megfelelő választás, ha hirdetéseivel a megfelelő embereket kell céloznia a megfelelő időben és helyen.

Ennek a hirdetési formának a nagy előnye, hogy azonnali hozzáférést biztosít a naprakész információkhoz, mint például:

 • számolkijelzőhirdetéseket

 • számolkattintásokreklámra

 • számolvásárlásokvagy benyújtott űrlapokat a webhelyén

 • a Google fogyasztjahitelés egyéb...

Ha felkeltette érdeklődését ez a fajta hirdetés, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Mi az ára a Google Ads (AdWords) hirdetésnek?

Google a leggyakrabban használt keresőmotor Szlovákiában, mintegy 99%-os részesedéssel. Ezért nem meglepő, hogy a Google-on a Google AdWords, vagy az új hirdetés nagyon jól megyGoogle Ads.

Összehasonlításképpen a második legnagyobb kereső (vagy katalógus) a Zoznam.sk, és keresési aránya kevesebb, mint 1%.

A legtöbben napi kapcsolatban állnak a Google-lal. Még a köznyelvben is a „google” kifejezést használták az információkeresés megfelelőjeként. Ezért van hely a fizetett hirdetések megjelenítésére, amelyek a világon a legrelevánsabbak közé tartoznak. Mint tudjuk, a Google a CPC (cost per click) modellt használja a keresési kampányokhoz, ami azt jelenti, hogy a hirdető csak akkor fizet a hirdetésért, ha valaki rákattint.

Kattintásonkénti ár a Google AdWords keresési hálózatában (Google Ads)

Elöljáróban el kell mondanunk, hogy a Google AdWords hirdetések esetében nincs fix árlista a Google Ads kattintásoknak. Az átkattintási árképzés aukciós alapon működik. Ezért különböző szinteken mozognak. Kattintásonként akár 0,10 euró vagy akár 0,8 euró is lehet. Természetesen vannak kivételek is, amikor a kattintásonkénti ár akár 1 eurót is meghaladhat. Általánosságban elmondható, hogy Szlovákiában az átkattintási arányok lényegesen alacsonyabbak a "nyugatihoz" képest.

Hogyan működik a Google AdWords aukciós rendszere?
Mi befolyásolja a Google hirdetések árát?
 • Az Ön által beállított maximális kattintásonkénti ár: Lehet, hogy meglepő, de mindenekelőtt ez az Ön által beállított maximális kattintásonkénti ár. A Google keresőmotorja azokat a hirdetőket részesíti előnyben, akik hajlandóak többet fizetni. Ha nagyobb összeget fizet, hirdetése valószínűleg magasabb pozícióban fog megjelenni. Ezzel eljutunk a következő tényezőhöz.

 • Minőségi mutató:a kulcsszavak, a megjelenített hirdetések és a céloldalak minőségének becslése. A magasabb minőségi mutató alacsonyabb CPC-t és magasabb keresési helyezést eredményezhet. A kulcsszavak minőségét egy 1-től (legalacsonyabb SQ) 10-ig (legmagasabb SQ) terjedő skálán értékelik. Számos tényező befolyásolja a minőségi pontszámot:

  • várható átkattintási arány (CTR),

  • hirdetési relevancia,

  • céloldallal kapcsolatos tapasztalat.

 • A verseny, amely az adott kulcsszót hirdeti. Minél több versenytárs hirdet ugyanarra a kulcsszóra, annál magasabb az adott kulcsszó kattintásonkénti költsége. A kattintások árait a Google Ads aukciója képezi, amely magában foglalja a hirdetést az aukciós rendszerben.

 • Szezonalitás: nagyon erős tényező a keresési hirdetésekben, bár gyakran figyelmen kívül hagyják. Tipikus példa erre a karácsony előtti időszak, amikor megnő az áruk és szolgáltatások iránti kereslet. Ilyenkor a hirdetők igyekeznek minél előrébb megjelenni a keresési eredmények között, hogy minél több ügyfelet szerezzenek. Mivel az oldal tetején lévő pozíciók száma nagyon korlátozott, a kattintásonkénti ár természetesen emelkedni fog, és ennek eredményeként a legjobb pozíciókat azok a hirdetők foglalják el, akik a legtöbbet hajlandók fizetni kattintásonként.

Példa kulcsszavakra és CPC-re:
kulcsszó
Példa a szezonalitásra a keresésben

Tekintse meg, hogyan nézett ki az „Utazásbiztosítás” kifejezésre vonatkozó keresési mennyiség 2017/2018-ban:

grafikonok

Amint látjuk, a nyári vakáció időszakában az "utazási biztosítás" kifejezés keresi a legtöbbet a Google-on. Ezért nagyon fontos lesz, hogy az utasbiztosítást értékesítő hirdetők pontosan ebben az időszakban a lehető legmagasabb pozíciót foglalják el.

A hirdető számára ez azt jelenti, hogy erős verseny lesz ezért a kifejezésért, és így a Google hirdetések kattintásonkénti ára magasabb lesz, mint az átlagos CPC a nyári hónapokban, feltéve, hogy pl.kulcsszótervező a Google-tól.

Az ár tartalmazhatja egy online hirdetési szakember megbízását is a Google AdWords kezeléséért

Mindenekelőtt a kampány (hirdetési fiók) kezdeti beállításánál figyelembe kell venni az árat. A legtöbb esetben ez az összeg nem rögzített. Az árat elsősorban a következők befolyásolják:

 • kampány hatóköre,

 • weboldal mérete,

 • a hirdetett termékek száma.

 

Az ár a kampány beállításához szükséges becsült idő alapján kerül kiszámításra. Szlovákiában egy online marketing szakember vagy digitális ügynökség munkájának ára munkaóránként 25 és 50 euró között mozoghat. Természetesen vannak kivételek is, amikor esetleg többet kell fizetni.

Egy másik tételGoogle hirdetések a Google jóváírása, azaz a kampány médiaköltsége, amelyet általában havonta határoznak meg. A legtöbb esetben az ügyfél maga terheli meg a jóváírást hitelkártyájával (American Express, Mastercard vagy Visa), vagy bankszámlára utalva.

A havi kampánykezelést a megfelelő működéshez és a reklámkampányok megtérüléséhez szükséges optimalizálásra, jelentéskészítésre vagy konzultációra fordított havi óraszám alapján is számítjuk. A havi kampánykezelés teljes árát így ismét a munkaóránkénti fix díj és az előre kifizetett órák számának és a munka fix óradíjának szorzata adja. A havi Google Ads-jelentés ára általában 150 és 250 euró között mozog, a munka terjedelmétől függően.

Szeretné tudni, hogy mennyibe kerülne a reklámozás az Ön vállalkozásának? Kérniingyenes konzultáció.

bottom of page