top of page
meeting tim

PPC REKLÁM ÉS ELŐNYEI

Tehát mi az a PPC-reklám? A PPC-reklám az internetes reklámozás olyan modellje, amelyért a hirdető csak akkor fizet, ha valaki rákattint a hirdetésére. Általánosságban elmondható, hogy ha Szlovákiában PPC-reklámról beszélünk, az elsősorban keresőhirdetést jelentGoogle Ads (a régi Google AdWords után) vagy PPChirdetés a Facebookon.

Csak az átalakításért fizessen! A Google innovatív rendszere lehetővé teszi, hogy a hirdetést úgy állítsa be, hogy csak konverzió esetén fizessen.

Google PPC hirdetés

Néha az ügyfelek megkérdezik tőlünk: "Miért fizessünk a PPC-reklámért, és így a cégünk megjelenéséért a fizetett keresési eredmények között, amikor ingyen lehetünk organikusan?".

A válasz teljesen egyértelmű, az organikus eredményeken keresztüli forgalom elérése egyáltalán nem egyszerű. Amíg az oldalad érdekes pozíciókban nem jelenik meg, eltarthat hosszú ideig, akár több hónapig is, vagy egyáltalán nem javulnak a pozícióid, mert a versenytársak több időt és pénzt fektetnek a SEO optimalizálásba.

A Google algoritmusa úgy van beállítva, hogy előnyben részesítse a jó minőségű tartalommal rendelkező oldalakat, amelyek elkészítése rengeteg szakmai és „szövegírási” energiába kerülhet.

Ezért, ha a közeljövőben eredményeket kell elérnie, javasoljuk a PPC kampányok használatát.

GoogleAdWords-AdExample-next-to-search-r
Google

A PPC-HIRDETÉS ELŐNYEI A GOOGLE-ON

 • Lehetőség, hogy azonnal elfoglalja az 1. helyet a keresési eredmények között, és jelentősen növelje webhelye releváns forgalmát.

 • A webhely látogatóinak áramlásának folyamatos szabályozása. Ha túl sok megkeresése van, lelassíthatjuk a kampányt, vagy egy időre teljesen kikapcsolhatjuk.

 • Szegmentált célzás – pontosan az Ön igényei szerint tudjuk célozni a kampányokat. A kampánycélzás országok, városok vagy régiók, valamint a használt nyelv szintjén lehetséges.

 • A kampánynak nincs minimális vagy maximális költségvetése - a ppc reklám előnye, hogy "kis" és "nagy játékosok" számára egyaránt alkalmas. Költségkerete lehet 200 € vagy 1000 €/hó.

A PPC HIRDETÉSEK ÁRA

A PPC kampányok ára a Google-on több tényezőtől függ. Főleg a következők:

 • Minőségcéloldal

 • CTR hirdetésenként (CTR)

 • Relevanciahirdetéseket a Google-on

 • Maximális ár kattintásonként, amit a versenytársa hajlandó fizetni

 • Versenyzők száma az adott kifejezéshez. Minél nagyobb a verseny, általában annál magasabb a kattintásonkénti költség.

 • Szezonalitás. Vannak időszakok, amikor a kiválasztott kulcsszavakra leadott kattintások ára emelkedik vagy csökken. Ez különösen igaz a szezonális árukra és szolgáltatásokra.

Tapasztalataink szerint azonban Szlovákiában a ppc hirdetési árak kattintásonként 0,05 és 1 euró között mozognak. Az olyan erősen versengő szavak esetében, mint a „jelzálog”, 1 kattintás akár 2-3 euróba is kerülhet. Az ilyen árak azonban kivételt képeznek Szlovákiában.

Azt javasoljuk a hirdetőknek, hogy kezdjenek legalább 200 €/hó költségkerettel. Bónuszként kaphat75 € hitel teljesen ingyenes.

PPC-REKLÁM A CÉLRA

A Facebook PPC reklámozásának legfőbb előnye, hogy demográfiai és érdeklődési paraméterek alapján el lehet érni a célcsoportot. Célozhatjuk például a kampányt a 30-45 év közötti férfiakra, akik pozitívan viszonyulnak a ŠKODA autókhoz.

A Facebook-hirdetések nagyon fontos része az a lehetőség, hogy a hirdetésekkel olyan embereket célozhassunk meg, akik már meglátogatták webhelyünket – Remarketing.

Érdekesség, hogy Szlovákiában több mint 1,5 millió felhasználónk van, ami miatt a Facebook egy nagyon érdekes hirdetési csatorna. A Facebook ma már nem a tinédzserek kizárólagos területe, hanem a „gazdaságilag független egyének”, még az idősek is jelentős mértékben képviseltetik magukat.

A CÉLRA VONATKOZÓ PPC-REKLÁM KÖLTSÉGE

A Facebook PPC kampányok esetén a kattintásonkénti árat a maximális kattintásonkénti ár és a hirdetés teljesítménye befolyásolja.

Tapasztalataink szerint minimum 200 €/hó hirdetési költségkeretet javasolunk.

Amazon reklám

Az Amazon hirdetései kattintásonkénti fizetés (PPC) alapon működnek, ami azt jelenti, hogy a hirdetők csak akkor fizetnek, ha a felhasználó rákattint a hirdetésükre. A hirdetők dönthetnek úgy, hogy hirdetéseiket kulcsszavak, termékek, érdeklődési körök vagy egyéb tényezők alapján célozzák meg, és beállíthatnak költségkeretet és ajánlatot a hirdetések elhelyezésére az Amazon keresési eredményein és a termékrészletező oldalakon.

 

Amikor a felhasználó egy terméket keres az Amazonon, a keresési algoritmus a felhasználó keresési lekérdezése, valamint a hirdető ajánlata és relevanciája alapján határozza meg, hogy mely hirdetéseket jelenítse meg. A hirdetés az organikus keresési eredmények mellett vagy a termék részletes oldalán jelenik meg, és a felhasználó a hirdetésre kattintva megtekintheti a hirdető termékét vagy webhelyét.

 

A hirdetésre való kattintás költségét a hirdető ajánlata határozza meg, de a hirdetés elhelyezését az ajánlat és a hirdetés relevanciája a felhasználó keresési lekérdezése szempontjából. Az Amazon algoritmusa különféle tényezőket vesz figyelembe, például az átkattintási arányt, a termék árat és a vásárlói értékeléseket, hogy meghatározza a hirdetés relevanciáját és annak valószínűségét, hogy a felhasználó vásárlást hajt végre.

 Az Amazon-hirdetés előnyei
 • Célközönség: Az Amazon hirdetései lehetővé teszik a hirdetők számára, hogy elérjék célközönségüket, mivel az Amazon felhasználói már meghatározott kategóriákban keresnek és vásárolnak termékeket, ami növeli a hirdetés sikerének valószínűségét.

 • Hatékonyság: Az Amazon célja, hogy több terméket adjon el, így hirdetései rendkívül hatékonyak és növelik a konverziókat. A hirdetők nyomon követhetik hirdetéseik teljesítményét, és optimalizálhatják azokat a jobb eredmények érdekében.

 • Versenyelőny: Az Amazonon való hirdetés lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások számára, hogy versenyezzenek a nagy márkákkal, és sikereket érjenek el az online értékesítésben.

 • Alacsony költség: Az Amazon hirdetései viszonylag olcsók, mert a hirdetők csak kattintásonként fizetnek, ami azt jelenti, hogy nem kell sok pénzt befektetniük egy olyan hirdetésbe, amely esetleg nem hozza meg a várt eredményt.

 • Egyszerűség: Az Amazonon való hirdetés egyszerű és világos. A hirdetők gyorsan és egyszerűen beállíthatják hirdetéseiket, és valós időben nyomon követhetik teljesítményüket.

 • Összességében az Amazon hirdetései segíthetnek a hirdetőknek növelni webhelyük forgalmát és termékértékesítését, új ügyfeleket elérni, és versenyelőnyt szerezni a piacon.

TÉNYEK

Tudta, hogy az emberek 86%-a az interneten keresztül keres árukat és szolgáltatásokat?

Ugyanakkor a felhasználók akár 98%-a azt a céget választja, amely a Google találati oldalának első oldalán jelenik meg.

Te is ott vagy?

bottom of page